Tyrniöljystä apua iholle ja limakalvoille

tyrnioljy2Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin valikoimista löydät arvokasta ja monipuolista tyrniöljyä, jota on käytetty vuosisatoja moninaisten vaivojen ja sairauksien hoitoon. Useiden maiden yliopistot ovatkin tutkineet tyrniöljyn vaikutyksia erityisesti ihon, limakalvojen, sydämen ja verenkierron hyvinvointiin.

Tyrniöljyn monipuolisuus perustuu sen ainutlaatuiseen koostumukseen. Tyrnimarjan kuori ja hedelmäliha sisältävät n. 30% öljyä, joka on Omega 7 -rasvahapon lähde. Tyrnimarjan siemenen öljypitoisuus on n. 12%, jossa puolestaan ovat Omega 3 ja Omega 6 -rasvahapot. Lisäksi tyrniöljy sisältää jonkin verran Omega 9 -rasvahappoa. Tyrniöljy sisältää myös runsaasti E- ja A-vitamiineja ollen vahva rasvaliukoinen antioksidantti.

TYRNIÖLJYN KÄYTTÖ ULKOISESTI

 • Suun kuivumisen estämiseksi voidellaan koko suun alue ennen nukkumaan menoa
  ruokalusikalla öljyä.
 • Kurkkukivun parantamiseksi kurlataan n.1 rkl öljyä kurkussa minuutin ajan ja
  nielaistaan öljy.
 • Huuliherpestä hoidetaan voitelemalla rohtunut kohta öljyllä kaksi kertaa päivässä
  noin neljän päivän ajan.
 • Tyrniöljyä voidaan käyttää myös palovammoihin ja tulehtuneisiin haavoihin, auringon
  polttamiin, kuiviin ihoalueisiin.
 • Hiuspohjaa voidaan hoitaa sekoittamalla öljyn joukkoon hunajaa (1:4), joka hierotaan
  kevyesti päänahkaan. Seoksen annetaan vaikuttaa n. 20 minuuttia käyttäen hiussuojaa.
  Sauna tehostaa hoidon vaikutusta.
 • Levottomien jalkojen hoidossa sekoitetaan 10 tippaa tyrniöljyä 2 rkl aloeverageelia,
  joka hierotaan jalkoihin, varpaista lantioon saakka. Tyrni-aloeveran annetaan
  kuivahtaa iholle. Tahraantumisen estämiseksi käytetään pitkälahkeisia housuja ja
  sukkia.

HUOM! KÄYTETTÄESSÄ TYRNIÖLJYÄ ULKOISESTI ON HUOMIOITAVA TEKSTIILIEN MAHDOLLINEN VÄRJÄÄNTYMINEN PYSYVÄSTI!

3 vastausta to “Tyrniöljystä apua iholle ja limakalvoille”

 1. kuningasjätkä

  Sitten vielä luomusta sen verran, että kykenettekö aukottomasti selvittämään luomutuotteittenne alkuperän. Esimerkiksi se miten tuotteiden kasvatuksessa niitä on lannoitettu ja kuinka tuotteet on korjattu talteen.
  Luomutuotetta ja tilaa kun on monenlaista.
  Mielestäni aito luomutuotanto on sitä ettei tilalla käytetä minkäänlaisia polttomoottoreilla varustettuja koneita, ei edes tarktoreita, sillä traktoreiden ja koneiden pakokaasut vaikuttavat haitallisesti ilmastoon ja aiheuttavat päästöjä kasveille.
  Oikea luomukasvatus perustuu luonnollisesti tuotettuun lannoitteeseen joka levitetään hevosvetoisilla työkoneilla tai käsin. Samoin korjaaminen tapahtuu ”kauramoottoreilla” toimivin konein tai käsin työvoimaa käyttäen.
  Luomutuotteet eivän myöskään sisällä lisä- ja säilöntäaineita
  Joten voisinpa väittää että n. 96% suomessa kaupattavista luomutuotteista eivät täytä näitä kriteereitä ja ovat vale-luomutuotteita siten.

  Vastaa
  • Hanna-Leena, Luomu- ja herkkukauppa Inkivaari

   Kaikki käyttämämme luomutuottajat ovat luomuvalvonnan piirissä. Suomalainen luomutuotannon ohjeistus perustuu Euroopan unionin luomuvalvonnan järjestämistä ja luonnonmukaista tuotantotapaa määrittelevien säädöksiin. Lisäksi alaa ohjaavat Suomen lakiin kirjattu asetus luonnonmukaisesta tuotannosta sekä Eviran ohjeet säädösten toimeenpanosta viljelylle ja luonnontuotteiden keruulle.

   Eläinperäisten tuotteiden kohdalla selvitämme erityisesti eläinten elinolosuhteet ja ruokinta, koska meillekin on tärkeää eläinten hyvinvointi ja kohtelu sekä ruoan puhtaus.

 2. Magnus Stultus

  Mahtaakohan kuinka tämä tyrniöljy sisältää kiellettyjä dopingaineita, sikäli vaan että voisikohan sitä markkinoida norjalaisille hiihtäjille huuli ja suuongelmiin?

  Vastaa

Kirjoita vastaus

 • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>